Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Πυρηνόξυλο

Το πυρηνόξυλο είναι το ξυλώδες υπόλειμμα που προκύπτει μετά την απομάκρυνση του εναπομείναντος ελαίου (πυρηνελαίου) και της υγρασίας κατά την επεξεργασία της βιομάζας της ελιάς στο ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ.

Το καθαρό πυρηνόξυλο είναι βιοκαύσιμο που είναι σε θέση να προσφέρει εξοικονόμηση έναντι του πετρελαίου έως και 60% και έναντι του πέλετ ξύλου έως και 33%. Επίσης, αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, σε αντίθεση με το πετρέλαιο, γι’ αυτό και έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ως κατάλληλο για χρήση σε κατοικημένες περιοχές και αστικά κέντρα.

Το πυρηνόξυλο που παράγεται στην μονάδα της ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο έναντι του ξύλου, δεν απαιτεί συνεχή τροφοδοσία και διατίθεται σε σάκους εύχρηστους και έτοιμους να καλύψουν κάθε ανάγκη του καταναλωτή.

Η ποιότητα του πυρηνόξυλου καθορίζεται από την παραγωγή τέφρας -που πρέπει να είναι μικρότερη του 1,5%- όπως, επίσης, και από την υγρασία του που επιβάλλεται να είναι μικρότερη του 8%. Όσο πιο χαμηλή είναι η υγρασία και η παραγωγή τέφρας, τόσο καλύτερη είναι, αντίστοιχα, και η ποιότητα του πυρηνόξυλου.

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΒΕΕ διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και διακεκριμένη πορεία στον χώρο, παράγει το πυρηνόξυλο με τα χαμηλότερα ποσοστά τέφρας και υγρασίας επιτυγχάνοντας την μέγιστη ποιότητα και θερμική απόδοση. Η χρήση του είναι εύκολη και η τιμή του ιδιαίτερα ελκυστική σε σχέση με την ενεργειακή του αξία, ενώ είναι κατάλληλο τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο